Päätimme näyttää Henkalle hieman
rannikkoa ja paikallista rantaelämää. Kohteeksi valitsimme
Ilhabela:n saaren joka edellisen sateitten takia hiukan
epäonnistuneen reissun jälkeen vaikutti mukavalta paikalta. Lisäksi
kohteeseen on kohtuullinen matka. Lähdimme ajamaan kotoa yhdentoista
maissa perjantai aamupäivällä. Ajomatka on karvan vajaa neljä
tuntia ilman pysähdyksiä. Aina kun täällä menee rannikolle
joutuu ajamaan alas vuoristosta joten tämä pidentää matka-aikaa
huomattavasti. Vuoristoteillä keskinopus harvoin yltää yli 40km/h.
Saavuoimme perille saarelle alkuillasta, virkistäydyimme ja joimme
hieman viiniä hotellilla ennen illalliselle lähtöä. Tällä
kertaa hotellin valinta oli onnistunut ja näin ollen hotelli oli
erittäin siisti ja huoneet olivat siistit joskin hieman pienet, tätä
miinusta kompensoi kumminkin meidän huoneessa ollut suht kookas
patio, joka toi mukavasti lisää tilaa pieneen huoneeseen. Kyselin
respasta mahdollisuutta jonkinlaiseen kalastus reissuun ja he
lupasivatkin varata meille retken lauantaiksi. illallisen kävimme
syömässä erään hotellin ravintolassa ja pääruoka(File Badejo
grelhado) olikin onnistunut valinta, alkupalaksi otin lohi carpaccion
joka oli suureksi ihmetyksekseni uitettu jonkinlaisessa
sinappisoossissa ja kaipaamaani parmesaania siinä ei ollut käytetty
ollenkaan. Muutenkin lohi oli rakenteeltaan jotenkin pehmoista ja
koostumus ei kyllä vastannut raakaa tuoretta kalaa. Jälkiruokina
olemme useissa paikoissa suosineet Petit Gateu suklaa jälkiruokaa,
joka on erittäin haasteellinen valmistaa oikein ja tämän
perusteella onkin mukava arvioida ravintolaa. Päädyimme tähän
jälkiruokaan taas ja voi sanoa että vaikka maku oli hyvä oli
valmistuksessa valitettavasti täälläkin parantamisen varaa.
Syötyämme palasimme hotellille ja nautimme vielä pullon viiniä
tv-huoneessa ennen nukkumaan menoa.
Aamulla aamiaisen jälkeen kävimme
respassa tiedustelemassa tulevaa reissuamme, respassa meille
kuitenkin selvisi että kyseinen retki ei tulisi toteutumaan vähäisen
osanottajamäärän vuoksi. Meille tarjottiin toisena vaihtoehtona
kuunari risteilyä saaren asuttamattomille rannoille, pitkän
vääntämisen jälkeen selvisi kumminkin ettei tähän kuulu
kalastusta. Noin puolen tunnin selvittelyn jälkeen saimme vuokrattua
privaatisti veneen kippareineen 900R$ päivähintaan, tyydyimme
vaihtoehtoon ja otimme tämän 29jalkaisen avoveneen. Hieman ennen
puoltapäivää ajoimme satamaan jossa vene odottikin meitä jo
laiturissa. Hypättyämme kyytiin romuinemme kippari suuntasi veneen
merelle, olikin taas mukava tunne päästä merelle. Ehkä noin
15mailin siirtymän jälkeen aloimme kalastaa, kalastus oli pohja
ongintaa kokonaisilla kalmarinpäillä missä lonkerot olivat
tallella. Melko pian alotuksen jälkeen kippari sai tartutettua kala
ja antoi vavan minulle väsytystä varten, kala ei ollut iso ja sain
sen melko pian ylös. Kalalaji(espada, huotrakala) oli minulle vieras
joskin olen moisia joskus ohimennen kalatiskissä nähnyt.
Loppupäivänä ei sitten muita tapahtumia ollut vaikka kipparikin
välillä yritti näy ttää mallia. Aika huono reissu, mutta
tulipahan tehtyä. Kalasta tultuamme soimme hotellilla kolmioleivät
ja kävimme kokeilemassa Lindan ja Cosmon kanssa hotellin höyrysaunaa
joka oli lähinnä viileähkö vitsi. Lämpö ”saunassa” oli noin
30C ja höyryäkään ei ollut nimeksikään. Saunomisen jälkeen
suuntasimme illalliselle läheiseen kalaravintolaan. Tilasimme alkuun
pari pulloa valkkaria ja caipirinhat, caipirinhat olivat jostain
syystä hiukan ihmeellisen makuiset ja minulta jäikin drinkistä
puolet juomatta. Ruuaksi tilasimme annoksen grillattuja hummerin
pyrstöjä ja eräänlaista kampelafilettä. Ruokaa oli kolmelle ja
puolelle henkilölle vähintäänkin riittävästi. Hummerin
pyrstöihin olin hieman pettynyt, liha oli hiukan kuivaa ja mautonta,
kala taas oli todella herkullista. Palasimme syömästä hiukan
edellisiltaa aikasemmin ja siirryimme taas tv-huoneeseen nauttimaan
pullon portugalilaista vinho verdeä.
Sunnuntaina aamiaisen jälkeen
pakkasimme kamat ja ulostauduimme hotellista. Ennen poistumista
saarelta kävimme näyttämässä Henkalle vesiputousta, jossa
kävimme viime kerrallakin. Mukaan tartui myös taas paikallista
viinaa banaanin ja aprikoosin makuisena. Sunnuntai ruuhkan takia
jouduimme odottamaan lauttaa pitkän tovin ja kävin odotuksen
lomassa ostamassa koko perheelle t-paidat muistoksi saaresta.
Paluumatkalla pysähdyimme jonkinlaiselle isolle lounasgrillille
jossa söimme eräänlaiset makkara hampurilaiset jotka olivat
paikalliseen tapaan aivan liian suolasia ja rasvaisia. Ennen kotiin
saapumista kävimme vielä kaupassa täydentämässä ruokavarantoja.
|
Hotellin allas iltasella. |
|
Meren antimia paikallisen hotellin ravintolassa. |
|
Huotrakala. |
|
Pieni kalamies. |
|
Paatti |
|
Paatti |
|
Hotellin aamiaisrakennus. |
|
Kampelafilettä ja meren herkkuja. |
|
Hummerin pyrstöjä. |
|
Toca vesiputous. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti